Protest la Spitalul Județean Cluj! Medicii, la capătul puterilor

Protest la Spitalul Județean Cluj!  Medicii, la capătul puterilor
| Foto: Facebook

Medicii chirurgi de la compartimentul de chirurgie plastică refuză gărzile, în semn de protest față de restricțiile impuse de pandemie. 

Din martie 2020, spitalul a interzis accesul rezidenţilor în sălile de operaţie, iar medicii au fost nevoiţi să se descurce singuri. De obicei, aceştia sunt ajutaţi de medicii rezidenţi sau de colaboratori. Medicul chirurg, Lucian Fodor spune că nu mai face faţă şi că riscul să opereze singur este mult prea mare, transmite Mediafax

LUCIAN FODOR: "Nimeni, niciunul dintre colegii din gărzi din exterior şi noi, nu doreşte să îşi asume responsabilitatea actului medical de a lucra singuri, de a opera singuri. Suntem Cluj-Napoca şi nu există gardă de chirurgie plastică?! Practic noi nu mai avem ajutoare, nu mai avem cu cine să intrăm în operaţie. Staţi că vorbim de Cluj-Napoca unde vin traumatisme complexe". 

Între timp conducerea spitalului spune că a început demersurile ca să îi aducă înapoi pe medicii rezidenţi care lucrau în compartimenul de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean din Cluj unde sunt 15 paturi.

Prof, Dr. CLAUDIA GHERMAN, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj: "Ne adaptăm la noile cerinţe şi accesul studenţilor este eşalonat. Medicii nu au o justificare să facă această grevă pentru că ei sunt din totdeauna răspunzători de actul medical din secţia în care îşi desfăşoară activitatea. Nu am încălcat nicio clauză contractuală între aceştia şi instituţia noastră, ci dimpotrivă noi vrem să îi sprijinim şi pentru acest lucru am începul demersurile ca ei să poată fi asistaţi în activitatea lor de medicii rezidenţi".

 

Comenteaza