Primarul din Iaşi, depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Mai mulţi angajaţi ai primăriei sunt infectaţi

Primarul din Iaşi, depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Mai mulţi angajaţi ai primăriei sunt infectaţi
| Foto: Mediafax foto - Ilinca Nazarie

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica a fost depistat pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Acesta a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook şi spune că s-a izolat şi se simte „normal”, dar îi avertizează pe oameni să se ferească de boală.

Primarul Mihai Chirica a explicat pe reţeaua de socializare că nu are simptome şi că a făcut testul după ce mai multe persoane din primărie, inclusiv unul dintre viceprimari, s-au îmbolnăvit de Covid 19. Chirica l-a desemnat pe viceprimarul Radu Botez să-i ţină locul şi a anunţat că va păstra legătura cu acesta prin intermediul telefonului.

„Dragi ieşeni,
Fidel promisiunii făcute de a fi întotdeauna sincer cu dumneavoastră, concetăţenii mei, vreau să vă anunţ că am fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Am făcut acest test după ce am aflat că o parte dintre colegii de muncă din primărie au contractat noul coronavirus.

Vă anunţ că m-am izolat , ma simt normal şi că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialişti pentru a ţine boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă. Până atunci, îl desemnez pe domnul viceprimar Radu Botez pentru a  prelua atribuţiile de primar, coleg cu care ma voi consulta permanent.

Este un moment foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili şi solidari în această perioadă atât de dificilă pentru toţi.

Dragi ieşeni, aveţi grijă unii de ceilalţi, feriţi-vă de boală şi nu uitaţi ca sănătatea e un dar.

Vă mulţumesc pentru înţelegere!”

Comenteaza