Primarul Clujului, despre conflictul Rafila - Achimaș: "Ne pierdem în detalii și oamenii mor"

Primarul Clujului, despre conflictul Rafila - Achimaș: "Ne pierdem în detalii și oamenii mor"

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre conflictul dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și deputatul de Cluj, chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu, pe tema Planului Naţional de Combatere şi Control a Cancerului.

„Nu înțeleg încăpățânarea domnului ministru Rafila când vine vorba de Planul Naţional de Combatere şi Control a Cancerului inițiat de colegul dânsului de partid. Atunci când un lucru e bine făcut și ar putea salva vieți, vii tu și spui că nu-i bun, deși inițial ai fost cosemnatar, asta numai pentru că n-ai avut tu ideea. Asta ține deja de o exacerbare inutilă și dăunătoare a orgoliului propriu, dar și de inconștiență. Ne pierdem în detalii și oamenii mor. Ego-ul domnului ministru Rafila omoară oameni”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În luna octombrie a anului trecut, România anunţa un plan naţionalde prevenire şi combatere a cancerului, avându-l ca iniţiator şi coordonator ştiinţific al grupului de lucru pe profesorul şi deputatul clujean Patriciu Achimaş Cadariu. Planul a devenit lege, care a fost promulgată tot atunci de preşedintele Klaus Iohannis. Acum, ministrul Alexandru Rafila a lansat un alt plan de combatere a cancerului. Patriciu Achimaş Cadariu se declară şocat de ceea ce se întâmplă şi crede că ministrul Rafila a vrut să-şi treacă planul „pe persoană fizică”, în nume propriu, deşi la elaborarea lui au lucrat sute de specialişti.

Comenteaza