Preşedinte Federaţia SANITAS: Ministerul Sănătăţii a renunţat la anexa privind sporurile

Preşedinte Federaţia SANITAS: Ministerul Sănătăţii a renunţat la anexa privind sporurile

Ministerul Sănătăţii a renunţat la anexa cu sporurile, regulamentul de sporuri urmând să fie adoptat, joi, prin Hotărâre de Guvern, a declarat preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, după discuţiile purtate cu ministrul de resort, Sorina Pintea.

Potrivit acestuia, joi, 29 martie, regulamentul de sporuri va fi adoptat prin Hotărâre de Guvern, iar din acel moment "niciun ministru al Sănătăţii nu va mai da ordin care să completeze regulamentul adoptat prin hotărâre de Guvern".

"S-au terminat discuţiile. A venit şi doamna ministru la sfârşit. Nu ştiu dacă e o veste bună sau proastă, dar se renunţă la anexa 10, cea cu sporurile. Din informaţiile mele, joi, prin hotărâre de Guvern, va fi adoptat regulamentul de sporuri în varianta cu primele anexe, urmând, probabil, la nivel de unitate, nu ştiu dacă la recomandarea ministerului sau pur şi simplu printr-o negociere la nivel de unitate, să se stabilească concret cuantumul sporurilor. Deci, informaţia este că ministerul nu va mai da, niciun ministru al Sănătăţii nu va mai da ordin care să completeze regulamentul adoptat prin Hotărâre de Guvern. Nu am înţeles exact cum - ori prin recomandare, ori prin negociere, ori la nivel de unitate - să se stabilească acel cuantum al sporurilor", a precizat Viorel Huşanu.

Câteva sute de persoane, membri ai Federaţiei SANITAS, au pichetat marţi Ministerul Sănătăţii, reclamând condiţiile de muncă şi de salarizare, precum şi plafonarea sporurilor la 30%.

Comenteaza