Pas înainte în lupta cu COVID-19. Terapia care reduce semnificativ agravarea și decesul

Pas înainte în lupta cu COVID-19. Terapia care reduce semnificativ agravarea și decesul

Compania farmaceutică Eli Lilly a anunţat miercuri că o terapie a sa bazată pe o combinaţie de anticorpi pentru combaterea COVID-19 a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87%.

Studiul companiei farmaceutice a inclus 750 de pacienţi cu Covid-19 din categoria de risc ridicat și este al doilea studiu larg, de stadiu târziu, care arată că terapia care constă în combinarea a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, este eficace în tratarea cazurilor uşoare şi moderate de Covid-19, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Studiul anterior, care a publicat date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare a medicamentelor şi a redus riscul de spitalizare cu 70%. ”Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. Există puţine alte boli la care avem medicamente care să ofere un beneficiu atât de mare”, a declarat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.

Autorităţile de reglementare americane au autorizat în februarie această terapie combinată, pentru pacienţii cu Covid-19 cu vârste de peste 12 ani care prezintă un risc ridicat să dezvolte complicaţii grave. Autorităţile de reglementare europene şi-au dat acordul pentru folosirea acestei terapii în luna martie.

Statele Unite au convenit în februarie achiziţia a minimum 100.000 de doze din acest tratament combinat.

Autorităţile de reglementare au autorizat anul trecut utilizarea simplă a bamlanivimab împotriva Covid-19, iar guvernul SUA a convenit cumpărarea a aproape 1,5 milioane de doze. Skovronsky a spus că terapia combinată oferă o protecţie mai mare faţă de noile tulpini ale Covid-19 și a precizat că Eli Lilly este pregătită să producă 1 milion de doze din terapia combinată, în următoarele luni, şi că poartă discuţii active pentru aprovizionarea guvernelor din jurul lumii cu acest tratament.

Comenteaza