OMS vine în România ca "să înțeleagă ce se întâmplă, de ce avem o vaccinare așa de redusă"

OMS vine în România ca "să înțeleagă ce se întâmplă, de ce avem o vaccinare așa de redusă"

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, spune că OMS trimite o delegație în România ca "să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută".

Valul 4 s-a transformat într-un tsunami în România. Țara noastră avea vineri cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori. 

"Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuiau să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate", a declarat, duminică seara, președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, la Digi24.

Comenteaza