OMS: Omicron nu va fi ultima tulpină de COVID

OMS: Omicron nu va fi ultima tulpină de COVID

Omicron este cea mai recentă variantă de îngrijorare, dar aceasta nu va fi ultima despre care va vorbi OMS, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19.

OMS transmite că apariția unor noi variante de COVID-19 nu este exclusă și că, încă nu se știe totul despre virus.

Descriind noile variante de COVID-19 drept nişte „wild carduri”, un oficial al OMS a avertizat că Omicron nu va fi ultima tulpină şi că posibilitatea apariţiei altor noi variante este foarte mare.

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe platformele de socializare ale OMS, responsabilul COVID-19 din cadrul structurii, Maria Van Kerkhove, a declarat că agenţia globală de sănătate urmăreşte patru versiuni diferite ale Omicron, conform Alephnews.

„Ştim multe despre acest virus, dar nu ştim totul. Şi, sincer, variantele sunt nişte wild carduri pentru noi. Aşa că urmărim acest virus în timp real, pe măsură ce se modifică, pe măsură ce se schimbă… însă virusul are mult spaţiu de mişcare”, a spus responsabilul COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, citată de Outlook India.

Van Kerkhove a adăugat că Omicron nu va fi ultima variantă a COVID-19 despre care va vorbi OMS.

„Următoarea ştim că va veni, dar sperăm că va dura ceva timp până atunci. Trebuie să ne asigurăm că, din nou, nu creştem doar acoperirea vaccinării, ci şi luăm măsuri pentru a reduce răspândirea”, a mai declarat Van Kerkhove.

Comenteaza