OMS face primele declaraţii după investigaţia din Wuhan privind coronavirusul

OMS face primele declaraţii după investigaţia din Wuhan privind coronavirusul

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a investigat originile SARS-CoV-2 timp de o lună în China, va face primele declaraţii marţi la Wuhan.

„Echipa internaţională care lucrează pentru a înţelege originile virusului Covid-19 îşi finalizează şederea de patru săptămâni în Wuhan, China, şi împreună cu colegii lor chinezi vor participa la o conferinţă de presă", se spune într-o declaraţie a OMS.

Briefing-ul va avea loc la un hotel din Wuhan, la ora locală 4pm, şi va fi transmisă în direct în engleză pe platformele digitale şi sociale ale agenţiei de sănătate a ONU, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Detaliile călătoriei au fost limitate, autorităţile chineze păstrând mass-media departe, în timp ce delegaţia a vizitat locurile care au avut legătură cu focarul, inclusiv piaţa de fructe de mare din Wuhan şi un laborator de virologie.

Misiunea a examinat trei linii de anchetă, legătura dintre răspândirea virusului şi animale, modelul de răspândire a virusului şi eşantionarea mediului. Primele cazuri Covid-19 au fost detectate în Wuhan în decembrie 2019.

Comenteaza