OMS avertizează în legătură utilizarea AI pentru sfaturi medicale: Ar putea genera informații inexacte sau înşelătoare

OMS avertizează în legătură utilizarea AI pentru sfaturi medicale: Ar putea genera informații inexacte sau înşelătoare

OMS a îndemnat la prudenţă faţă de utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în sectorul asistenţei medicale publice, afirmând că datele folosite de AI pentru a ajunge la anumite decizii ar putea fi părtinitoare sau utilizate în mod eronat.

OMS şi-a exprimat entuziasmul faţă de potenţialul pe care îl deţine AI, însă a precizat că are anumite îngrijorări legate de felul în care inteligenţa artificială va fi folosită pentru a îmbunătăţi accesul la informaţii din sectorul sănătăţii, în calitatea sa de instrument care sprijină deciziile medicale şi care ameliorează serviciile de diagnosticare.

OMS a precizat într-un comunicat că datele utilizate pentru a "antrena" AI ar putea fi părtinitoare şi generează informaţii înşelătoare sau inexacte, iar modelele cibernetice ar putea fi utilizate în mod eronat pentru a genera dezinformare, informează Reuters, citat de Agerpres.

Este imperativ să se evalueze riscurile privind utilizarea instrumentelor de tip "modele de mare limbaj generat" (LLM), precum ChatGPT, pentru a proteja şi a promova bunăstarea oamenilor şi pentru a apăra sănătatea publică, au declarat reprezentanţii acestei agenţii specializate din cadrul ONU.

Avertizarea emisă de OMS intervine într-o perioadă în care aplicaţiile bazate pe inteligenţa artificială au câştigat rapid în popularitate, evidenţiind o tehnologie care ar putea schimba complet modul în care funcţionează afacerile şi societatea.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza