Oficial OMS: În unele oraşe, vedem spitale saturate şi oameni care mor, în timp ce în stradă oamenii se comportă ca şi cum epidemia s-a terminat

Oficial OMS: În unele oraşe, vedem spitale saturate şi oameni care mor, în timp ce în stradă oamenii se comportă ca şi cum epidemia s-a terminat

Maria Van Kerkhove, însărcinata OMS cu gestionarea Covid-19, a avertizat, marți, că pandemia nu se află încă sub control și a subliniat că "nu am scăpat încă".

Potrivit lui Van Kerkhove, 3,1 millioane de contaminări noi cu noul coronavirus şi 54.000 de morţi au fost raportate săptămâna trecută în lume - însă bilanţul real este cu mult mai mare.

”Situaţia este în continuare incredibil de dinamică. Iar ea este dinamică pentru că nu controlăm acest virus”, a subliniat epidemiologul american marţi, într-o discuţie în direct pe reţele de socializare a OMS, scrie News.ro.

”Nu am scăpat încă. Suntem întru totul în mijlocul acestei pandemii. Dar unde anume în mijlocul ei, nu ştim încă, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele pe care le avem la dispoziţie în prezent pentru a ne apropia de sfârşit”, a subliniat ea.

”În unele oraşe, vedem unităţi de terapie intensivă şi spitale saturate şi oameni care mor, în timp ce în stradă oamenii se comportă ca şi cum (epidemia) s-a terminat definitiv”, a deplâns ea.

Experta a subliniat de asemenea că morţile vizează larg persoane care nu au fost vaccinate.

Potrivit unor date furnizate de către ţări care comunică aceste informaţii, ”rata spitalizării şi deceselor este de departe” cea mai mare ”în rândul celor care nu s-au vaccinat”, a declarat ea.

Comenteaza