O femeie a murit după ce a fost înţepată de un bondar

O femeie a murit după ce a fost înţepată de un bondar

Femeia a fost înțepată de un bondar și a intrat în șoc anafilactic, iar echipajele medicale care au intervenit nu au mai putut să o salveze.

ISU Vâlcea a anunţat că o autospecială, cu echipaj format din paramedici a intervenit pentru a ajuta o femeie, în vârstă de 50 de ani, aflată în șoc anafilactic în comuna Gradiștea, sat Obislavu, intrată în stare de inconștiență.

Manevrele de resuscitare au avut rezultat negativ, iar decesul a fost declarat de către asistentul SAJ.

De regulă înțepătura de bondar este mai gravă comparativ cu înțepătura de albină. Este necesar ca pe locul înţepăturii să se aplice imediat comprese cu gheață, comprese cu lămâie și oțet, să se bea multă apă și să se administreze un medicament antihistaminic și antibiotic.

Alergia la toxinele bondarilor este extrem de rară (aproximativ 1% din cazuri). Dacă înțepătura este la față sau la gât atunci țesuturile din aceste zone se umflă (esofag, laringe, tractul respirator, glande, buze, limbă) și deci apare riscul de sufocare și de șoc anafilactic. Veninul de bondar este destul de puternic, produce simptome grave. Durerea este intensă, greu de suportat. Alte simptome care pot apărea în după înţepătură sunt edemul, senzația de mâncărime severă, roșeață intensă, senzație de arsură, umflare accentuată. În cazuri mai grave apar și alte simptome ca greață, amețeală, vărsături, senzație de frig, scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de vorbire, diaree, umflarea ganglionilor limfatici, hemoragie sub piele, frisoane, urticarie, crampe musculare, aritmie, tahicardie și altele.

Etichete
Comenteaza