O fată 17 ani, UCISĂ de amiba care mănâncă creierul, după ce a făcut o baie într-un lac

O fată 17 ani, UCISĂ de amiba care mănâncă creierul, după ce a făcut o baie într-un lac

Părinții fetei sunt în stare de șoc: fiica lor a murit la doar câteva zile după ce a fost la o scaldă cu prietenii, într-un lac.

Megan, o adolescenta în vârstă de 17 ani din statul Georgia, SUA, a murit din cauza unei infecţii cu amiba care mănâncă creierul. Mama, intervievată de Atlanta Journal-Constitution, a mărturisit că este încă în stare de şoc. 

Totul a început pe 11 iulie, când Megan a decis să petreacă o zi la lac cu prietenii, înainte de a-şi începe ultimul an de liceu. Din păcate, la câteva zile după excursie, tânăra a început să aibă dureri de cap puternice, motiv suficient pentru a o duce imediat la spital. Medicii, însă, au diagnosticat-o iniţial cu sinuzită şi i-au prescris un antibiotic, considerând că este vorba despre o situaţie banală, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, simptomele lui Megan s-au agravat rapid. Avea febră, migrenă şi probleme de echilibru, ceea ce a cauzat şi mai multă îngrijorare părinţilor. Drept urmare, tânăra a fost dusă înapoi la spital şi plasată sub intubare şi comă indusă medical. În ciuda încercărilor medicilor de a-i atenua umflarea creierului prin intervenţii chirurgicale, situaţia s-a înrăutăţit din ce în ce mai mult. După 11 zile de luptă, Megan şi-a pierdut lupta cu infecţia.

Medicii au identificat cauza morţii ca fiind o infecţie cu Naegleria Fowleri, cunoscută în mod obişnuit ca amiba care mănâncă creierul. Acest microorganism rar şi letal a provocat deja cinci morţi în Georgia din 1962. Vestea a şocat profund comunitatea şi a aruncat în disperare familia şi prietenii lui Megan. Povestea tristă serveşte drept avertisment nemilos: este esenţial să fii precaut atunci când foloseşti apă dulce caldă, deoarece riscul de infecţie este întotdeauna prezent.

Comenteaza