Numărul clujenilor vaccinați anti-COVID a ajuns la aproape 53.000. Încep programările pentru AstraZeneca

Numărul clujenilor vaccinați anti-COVID a ajuns la aproape 53.000. Încep programările pentru AstraZeneca

În ultima zi, la Cluj au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 1.984 de persoane.

Totalul persoanelor vaccinate în județul Cluj a ajuns la 52.793, dintre care 34.839 cadre medicale și 17.954 de persoane eligibile în etapa a doua.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva COVID la Cluj 1.984 de persoane, dintre care 1.153 cadre medicale și 831 pacienți care se încadrează în etapa a doua. Au fost înregistrate 2 reacții adverse.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate 245 de reacții adverse, în urma admininistrării serului, adică un procent de 0,46% dintre cei vaccinați.

Numărul clujenilor vaccinați anti-COVID a ajuns la aproape 53.000. Încep programările pentru AstraZeneca

Se dă startul programărilor pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Lunea viitoare România va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca, urmând ca la nivel național să fie deschise 180 de cabinete noi de vaccinare. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, la nivel național, vor fi deschise 180 de cabinete destinate doar vaccinării cu serul de la AstraZeneca, dintre care 10 vor funcționa la Cluj.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 fluxuri separate amenajate exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca și câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu.  

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Comenteaza