Video Noul ”Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie” din Cluj-Napoca prinde contur

Noul ”Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie” din Cluj-Napoca prinde contur

Această construcție va fi primul centru destinat tratamentului patologiei vasculare cerebrale din această regiune a țării și va beneficia șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică, o sală de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe, un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu o capacitate de 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare.

"Până în prezent au fost executați toți piloții forați pentru asigurarea incintei, precum și cei de stabilizare a terenului, iar pe zona de parcaj auto am executat deja primele diafragme. Urmează să executăm lucrările de la demisolul corpului nou (diafragme, stâlpi și placa peste demisol) și lucrările de hidroizolare exterioară.

În corpul existent au fost executate aproape integral demolarile si desfacerile, lucrăm la desfacerea stratificațiilor de pe acoperiș, urmate în cel mai scurt timp de execuția hidroizolației terasei (acoperiș în sistem de învelitoare cu strat vegetal). În paralel continuăm cu desfacerile de la nivelul fațadelor și cu realizarea noilor compartimentări'', transmit constructorii de la Constructii Erbasu.

Proiectul de investiții este realizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu sprijinul Consiliul Judetean Cluj și al Ministerul Sănătăţii - România.  Centrul va funcționa în incinta fostei Clinici de Medicina Muncii de pe strada Louis Pasteur. Investiția a pornit la drum cu o finanțare de 5 milioane lei, iar acum va beneficia de bani europeni prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comenteaza