Noi studii. Care sunt locurile în care se transmite cel mai uşor coronavirusul

Noi studii. Care sunt locurile în care se transmite cel mai uşor coronavirusul

Un institut de cercetare din Franţa a publicat rezultatele parţiale ale unui studiu despre locul şi modul în care se transmite noul coronavirus.

Studiul realizat de Institutul Pasteur din Franţa arată că, cel mai adesea, contaminările au loc în familie (63% din cazuri). ”Mesele, atât în ​​mediul privat, cât şi în cel profesional, sunt cele mai frecvente surse de răspândire a coronavirusului,” explică Institutul Pasteur, potrivit Mediafax, care citează BFMTV.
 
Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecţie (+ 53%). Munca de acasă, pe de altă parte, este un mijloc eficient pentru ca oamenii să se protejeze de contaminare (-24% pentru telemunca parţială, -30% pentru telemunca totală comparativ cu persoanele care fac aceeaşi activitate într-un birou).
 
Contaminarea în magazine, săli de clasă, lăcaşuri de cult
 
Primele rezultate arată că locurile publice, atât timp cât se respectă măsurile de siguranţă (purtarea măştii şi distanţarea socială), nu ar prezenta un risc atât de mare de contaminare. 
 
Magazinele, sălile de clasă, lăcaşurile de cult sau saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecţie conform studiului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sporturile în aer liber şi transportul public. Dar riscul nu este atât de mic când vine vorba despre sălile de sport interioare sau baruri şi restaurante.
 
O altă concluzie a studiului este că 45%, dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat. Problema este că tot mai mulţi oameni aşteaptă rezultatul testului pentru a se izola şi nu atunci când apar simptomele.
 
A avea un copil la şcoală reprezintă un risc crescut de infectare pentru adulţi, în special pentru cei îngrijiţi de o bonă (+ 39%) şi pentru cei care merg la facultate (+ 27%) şi liceu (+ 29%).
 
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 77.208 de participanţi cu infecţie SARS-CoV-2 acută, în perioada 1 octombrie 2020 - 31 ianuarie 2021.

Comenteaza