Clujul are cele mai multe cazuri confirmate cu GRIPĂ, după București

Clujul are cele mai multe cazuri confirmate cu GRIPĂ, după București

Din totalul cazurilor de gripă care au fost confirmate în România de la începutul acestui sezon și până pe 11 decembrie, cele mai multe au fost înregistrate în ultima săptămână.

Astfel, în perioada 5 - 11 decembrie, în România au fost confirmate prin analize de laborator 17 cazuri de gripă, cele mai multe înregistrate într-o singură săptămână de la debutul acestui sezon. 

Potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor de gripă confirmate până la finalul săptămânii trecute a ajuns la 51. Dintre acestea, cele mai multe cazuri au fost confirmate în București - 22 și în județele Cluj - 11 și Ilfov - 5. În județele Bistrița-Năsăud, Constanța și Sibiu au fost confirmate câte 3 cazuri, în județul Brașov 2 cazuri, iar în Iași și Mehedinți câte un caz de gripă. INSP precizează că până la data menționată nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De asemenea, conform raportului INSP, în perioada 5 - 11 decembrie au fost raportate la nivel naţional 95.083 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.699 de cazuri.

În perioada de referinţă au fost raportate la 1.002 cazuri de gripă clinică, neconfirmată cu laboratorul, comparativ cu 822 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 56 cazuri înregistrate înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Până duminică 1.365.337 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Comenteaza