NEAM UCIS DE NOSOCOMIALE: Protest în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri 21 octombrie

NEAM UCIS DE NOSOCOMIALE: Protest în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri 21 octombrie
| Foto: https://www.facebook.com/declic.ro/

După ce mai mulți bebeluși au murit în condiții suspecte la maternitatea Spitalului Clinic Județean din Cluj-Napoca, va fi organizat un protest în Piața Unirii, vineri, 21 octombrie. 

Comunitatea Declic organizează un protest în Piața Unirii, vineri, 21 octombrie, intitulat „Neam ucis de nosocomiale”, după ce la maternitatea din Cluj au fost raportate mai multe morți suspecte la bebeluși. La ora 18:00, protestatarii vor putea aprinde lumânări în centrul orașului pentru nou-născuții morți. Aceștia vor cere Ministerului Sănătății o anchetă amănunțită cu privire la infecțiile intraspitalicești.

”Nu putem rămâne indiferenți! Ne vedem vineri, 21 octombrie, la ora 18:00, în Piața Unirii din Cluj, să atragem atenția autorităților că infecțiile nosocomiale fac victime chiar și printre nou-născuți. Vino să aprindem împreună lumânări și să scriem din ele pe asfalt mesajul „Neam ucis de nosocomiale”, a anunțat Declic

”Cerem Ministerului Sănătății să demareze urgent o ANCHETĂ la maternitatea din Cluj-Napoca, unde 8 bebeluși au murit în ultimul an din cauza infecțiilor nosocomiale. Este nevoie de recoltare de probe (studiu de prevalență de moment), pentru a determina exact situația infectărilor cu bacterii ucigașe, în spitale.

La ora 17:30 ne întâlnim în Piața Unirii. Vom aprinde lumânări în memoria bebelușilor care au murit din cauza infecțiilor nosocomiale la maternitatea din Cluj. Vom rămâne acolo până după ce apune soarele”, se arată în descrierea evenimentului Declic.

Deputatul Emanuel Ungureanu a cerut public demisia conducerii Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, unde mai mulţi bebeluşi au murit în condiții suspecte. Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj neagă acuzațiile aduse cu privire la bebelușii morți din cauza infectării cu bacterii intraspitalicești și transmite că face propria anchetă internă în acest caz. 

Citește și: Imagini din "albumul" unei mame care a născut la Ginecologie 1: "Acesta a fost cearceaful de pe patul meu"

Citește și: Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca a trimis poliția peste părinţii care povesteau presei cum le-au murit bebeluşii

Comenteaza