MS: "Acordarea voucherelor pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID"

MS: "Acordarea voucherelor pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut o primă întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri privind măsurile de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic.

Luni a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

"Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei. Reprezentanţii companiilor au discutat cu ministrul Sănătăţii elementele legate de soluţiile pentru asigurarea continuităţii activităţii economice. Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei", se afirmă într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit ministerului, certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de trei săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidenţa cumulată scade sub 1. 

Comenteaza