Moldovan: Aparent, suntem într-o fază controlată; Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare

Moldovan: Aparent, suntem într-o fază controlată; Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că "aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă" și că spre "începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii".

"Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi cam de 300. Deci aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele succesive că s-ar întâmpla, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a spus Horaţiu Moldovan, marţi seară, la B1tv.
 
El a spus că în România procentul de vindecări este unul mare, iar rata mortalităţii cauzate de COVID-19 este mică, în comparaţie cu alte ţări europene.
 
"Obţinerea acestor rezultate este consecinţa respectării de către populaţie a măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne le-au implementat. Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”, a avertizat Moldovan.

Comenteaza