Ministrul Sănătăţii, discuţii cu oficiali ai Băncii Mondiale: A fost apreciată evoluţia rapidă a reformelor

Ministrul Sănătăţii, discuţii cu oficiali ai Băncii Mondiale: A fost apreciată evoluţia rapidă a reformelor
| Foto: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut o întrevedere cu vicepreşedinte Băncii Mondiale Antonella Bassani şi cu Juan Pablo Uribe, directorul general la nivel global pe sănătate al instituţiei financiare, în cadrul discuţiilor fiind apreciată evoluţia rapidă a reformelor în ultimii doi ani.

"Unul dintre cele mai importante parteneriate pe care le are România în domeniul Sănătăţii este cel cu Banca Mondială. Împreună, am realizat investiţii în domenii sensibile, radioterapie pentru pacienţii oncologici, creşterea capacitaţii de răspuns a secţiilor de terapie intensivă în momente critice sau construirea celor trei centre de mari arşi", a scris Rafila, marţi, pe Facebook.

Interlocutorii au punctat şi avansul investiţiilor în sănătate, "deblocate la începutul anului 2022".

"Mă bucur că în urma discuţiilor avute cu doamna vicepreşedinte Antonella Bassani şi domnul Juan Pablo Uribe, directorul general la nivel global pe sănătate, a fost apreciată evoluţia rapidă a reformelor, prin dezvoltarea prioritară a serviciilor de medicină de familie şi a ambulatoriilor de specialitate din domeniul medical înregistrate în ultimii doi ani, precum şi avansul investiţiilor deblocate la începutul anului 2022", a adăugat ministrul Rafila. 

Comenteaza