Ministrul Educației, către părinți: "Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală. Rugăminte imperativă"

Ministrul Educației, către părinți: "Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală. Rugăminte imperativă"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut, duminică seară, un apel către părinţi, ca în cazul în care observă "cele mai mici simptome" ale infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii, să nu îi trimită pe aceştia în colectivitate. 

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu SARS-CoV-2, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate de COVID-19. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri. Ministrul Educației a precizat că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

"În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă, ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este, din păcate, o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori", a declarat, ministrul Educației, la un post de televiziune, conform Ro Health Review.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situație în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi.

"Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate", a mai precizat Cîmpeanu.

Comenteaza