Ministerul Sănătății are un plan de rezervă pentru tulpina din UK. "E foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi"

Ministerul Sănătății are un plan de rezervă pentru tulpina din UK. "E foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi"

Secretarul de stat, dr. Andreea Moldovan, a spus că se pune la punct un plan pentru a se putea „replia foarte repede” în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în condiţiile apariţiei de noi tulpini. 

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că autorităţile iau în calcul posibilitatea apariţiei unui al treilea val al epidemiei în România, cauzat de tulpina de coronavirus apărută iniţial în Marea Britanie, și au un plan de rezervă în acest caz.

„Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi - în principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere. De asemenea rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. Avem un plan de rezervă pentru această creştere pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi”, a declarat Andreea Moldovan duminică după-amiază, la Digi24.

Medicul a spus că se aștepta ca după un an de pandemie "să fim mai înţelepţi", făcând referire la cei care participă sau organizează petreceri, evenimente la care nu se respectă regulile de prevenire a răspândirii virusului.

„Ar fi fost de aşteptat ca într-un an de zile de pandemie în care au fost mulţi oameni care s-au îmbolnăvit şi din păcate sunt oameni care au murit, să fim mai înţelepţi. Problema este, în egală măsură, şi a celor care organizează astfel de întâlniri şi petreceri dar şi a celor care acceptă să participe acolo”,  a mai spus Andreea Moldovan.

Comenteaza