Medicii din şcolile clujene se raliază protestelor

Medicii din şcolile clujene se raliază protestelor
Medicii din cabinetele şcolare din judeţul Cluj vor participa la protestele organizate de asociaţiile profesionale din mediul sanitar.

Angajaţii din sistemul sanitar şcolar clujean sunt nemulţumiţi de proiectele Miniserului Sănătăţii şi vor picheta sediul Prefecturii Cluj şi a guvernul. Oamenii nu vor să-şi piardă locurile de muncă din instituţiile de învăţământ. „În loc să extindem reţeaua de cabinete şcolare din Cluj, domnul ministru ne-a aruncat bomba: a spus că urgenţele din şcoli pot fi asigurate de către asistenţi. Noi deducem că posturile de medici din şcoli ar putea fi reduse şi nu putem fi de acord cu aşa ceva şi de aceea, am semnat astăzi (ieri - n.red.) pactul din Coaliţia pentru Sănătate", a explicat reprezentanta Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii Cluj, Daniela Rajka.

Profesioniştii din sistemul sanitar clujean s-au coalizat ieri într-o asociaţie care va milita pentru creşterile salariale ale angajaţilor din sistem. Principalele nemulţumiri ale profesioniştilor din sistemul sanitar clujean sunt legate de salariile scăzute din sistem; ei au pus la punct un calendar de proteste la care vor participa membrii coaliţei, care debutează în 10 septembrie cu un miting în faţa Ministerului Sănătăţii. Sindicaliştii nu exclud continuarea protestelor în mitinguri organizate şi greve generale.
Reprezentanta medicilor şcolari a adăugat că nu toate cabinetele din unităţile de învăţământ din Cluj au medici şi că ar fi insuficient un control al elevilor efectuat la medicii de familie. „Un medic ajunge să se ocupe chiar şi de câte 5 unităţi şcolare. Numărul urgenţelor dintr-o şcoală nu poate fi comparat cu numărul urgenţelor din cabinetele medicilor de familie. Noi, în sezonul de gripe şi viroze facem şi câte 1.500 de vaccinări pe zi şi avem chiar şi 40 de urgenţe", a subliniat Rajka.

Coaliţia profesioniştilor din domeniul sanitar clujean va picheta sediul Guvernului în 19 septembrie.

 

Etichete
Comenteaza