Medicii de familie care vor merge la domiciliu pentru a-și vaccina anti-COVID pacienții vor fi plătiți mai bine

Medicii de familie care vor merge la domiciliu pentru a-și vaccina anti-COVID pacienții vor fi plătiți mai bine

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, că ministerul îşi propune să încurajeze medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii să se implice în accelerarea vaccinării anti-COVID în mediul rural.

Ioana Mihăilă a spus vineri că este în lucru o ordonanţă prin care medicii de familie să primească bani în plus pentru vaccinarea la domiciliu.

"Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ţinti mai bine acele persoane care sunt şi la cel mai mare risc de a contracta şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu coronavirus. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le dezvoltă, dar, împreună cu CNCAV-ul, participăm la activităţile din caravanele de vaccinare, din acţiunea 'Oraşul vaccinează satul' ", a precizat ministrul Ioana Mihăilă, vineri, în Dâmbovița, unde a vizitaat un centru mobil de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2.

Comenteaza