Medic: Rata vaccinării în România, sub nivelul de protecţie de 95 la sută şi în scădere

Medic: Rata vaccinării în România, sub nivelul de protecţie de 95 la sută şi în scădere
Rata vaccinării în România este în scădere, sub nivelul de protecţie optimă de 95 la sută, condiţii în care pot reapărea boli considerate eradicate, precum poliomielita, difteria, tetanosul, a declarat, joi, şeful secţiei de pediatrie de la Institutul "Matei Balş", Monica Luminos.

"Încep să apară din ce în ce mai multe boli şi Doamne fereşte să nu ne trezim cu cele pe care le credeam eradicate precum poliomielita, difteria, tetanosul. Există o reticenţă din partea părinţilor faţă de vaccinare. Sunt medici de familie care nu recomandă vaccinarea", a spus Monica Luminos, prezentă la lansarea Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina da Familie (AREPMF).

Medicul a precizat că rata acoperirii vaccinale în România este sub nivelul de protecţie optimă de 95 la sută şi scade în continuare. Ea a mai menţionat că tusea convulsivă a devenit endemică.

Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina da Familie (AREPMF) s-a lansat, joi, concomitent, la Bucureşti şi la Cluj, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, sub egida Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

 

Comenteaza