Medic psihiatru: Se simte o incidenţă mai mare a depresiei și tot mai multe cazuri nu răspund la tratamentul clasic

Medic psihiatru: Se simte o incidenţă mai mare a depresiei și tot mai multe cazuri nu răspund la tratamentul clasic

Medicul psihiatru Eduard Moţoescu afirmă că ”se simte o incidenţă mai mare a depresiei”, adăugând că sunt tot mai multe cazuri de depresie rezistentă la tratamentul clasic.

”Se simte o incidenţă mai mare a depresiei care, aşa cum spun statisticienii, va fi prima afecţiune la nivel global, începând cu anii 2030, şi va detrona domeniul afecţiunilor cardio-vasculare. Sunt forme din ce în ce mai intense şi oarecum mai rezistente la medicaţia clasică pe care o foloseam”, a afirmat medicul Eduard Moţoescu, miercuri seară, la Medika Tv.
 
Psihiatrul a adăugat că au apărut tratamente inovative pentru cazurile de depresie rezistentă la medicaţia clasică, tratamente care sunt foarte scumpe, dar de care pot beneficia și pacienţii din România. 
  
”Din fericire, avem substanţe care pot să abordeze eficient această patologie. E un program recent, cu o substanţă inovativă în acest domeniu, la care avem şi noi acces şi lucrul acesta nu ne face decât să fim foarte mulţumiţi că avem acces la substanţe de ultimă generaţie care se folosesc la nivel mondial. 

Conform medicului, costul lunar pentru tratamentele inovative este de aproximativ 8000 de euro.

Comenteaza