Video Medic clujean: „Vaccinarea anti-COVID nu va fi magică și nu se va petrece peste noapte”

Medic clujean: „Vaccinarea anti-COVID nu va fi magică și nu se va petrece peste noapte”

Patriciu Achimaș-Cadariu, directorul medical al Institutului Oncologic Cluj-Napoca susține că, vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 nu va rezolva toate problemele crizei sanitare.

Fostul Ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre pandemia generată de noul coronavirus și despre revenirea la o viață normală.

„Valul doi al pandemiei vedem că traversează toate statele Europei de Vest și probleme au fost. Diferența o face modul în care decidem să luăm niște măsuri de a închide școli sau nu, de a afecta anumite sectoare economice. Vaccinarea vine ca o soluție, atâta vreme cât un tratament standard momentant nu există. Totuși, vaccinarea nu va fi magică și nu se va petrece peste noapte.

Putem reveni la o viață normală în momentul în care un procent important din populație va fi imunizată. Asta se face fie prin cale naturală, fie prin vaccinare. Vedem oameni care au fost infectați cu virusul și au fost reinfectați, deci imunitatea s-ar putea să nu fie de lungă durată. Specialiștii spun că un procent important din populație trebuie să fie imunizată pentru a ne putea relaxa, iar acest procent trece de 60% cu siguranță”, a declarat la ZIUA LIVE doctorul Achimaș-Cadariu.

Candidatul nr.1 al PSD Cluj la Camera Deputaților este de părere că, foarte importantă este și campania de informare a autorităților cu privire la vaccinul anti-COVID.

„Din ce informații avem, principalul vaccin care este pus pe piață trebuie transporat și menținut la o temperatură de aproximativ minus 70-75 de grade, ceea ce este complicat. Transportul și administrarea pot fi perfecte, dar putem avea un mare eșec al vaccinării, pe de o parte prin opiniile anti-vacciniste, dar în același timp și prin lipsa de informare. Atâta vreme cât noi nu ne vom adresa într-un mod cât se poate de clar publicului și să explicăm de ce este bine să facem această vaccinare, pentru că nu este un vaccin clasic”, a explicat medicul clujean.

Achimaș-Cadariu a mai adăugat că, lumea pe bună dreptate își poate pune probleme referitoare la vaccin, dar România face parte dintr-un spațiu european, iar același vaccin se va distribui peste tot.

Comenteaza