Maternitate nouă în Cluj-Napoca, dar investiția nu e tocmai prioritară. Ce spune edilul Boc

Maternitate nouă în Cluj-Napoca, dar investiția nu e tocmai prioritară. Ce spune edilul Boc

În contextul scandalului legat de decesele bebelușilor de la Ginecologie 1, în condiții neelucidate, autoritățile locale anunță realizarea unei noi maternități în oraș. Dar nu se știe când, proiectul nefiind tocmai prioritar între investiții. 

"Este o proiecție, ca lângă Spitalul Monobloc de Copii să se construiască o nouă maternitate. Cam acolo am ajuns împreună cu Alin Tișe, președintele CJ Cluj și cu specialiștii. Dar prioritățile sunt acum Spitalul Monobloc și Centrul de Transplant, plus Spitalul Regional de Urgență", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

La începutul lunii octombrie, Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj, care va costa 400 de milioane de euro, a primit autorizația de construire. Viitorul Spital pentru copii va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Lucrările ar urma să înceapă în vara anului viitor.

Amintim, scandalul de la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca a scos la iveală multe carenţe ale sistemului medical din așa zisul „oraş de 5 stele”. Tot mai mulţi oameni au spus că, de parcă nu ar fi deajuns bacteriile cu care se infectează în spital, dar și personalul se comportă sub orice critică cu cei internaţi. 

Comenteaza