Mamografii și testări HPV sau Babeș Papanicolaou GRATUITE, în martie, la Cluj Arena

Două campanii de prevenire a cancerului de col uterin și a celui de sân vor avea loc la Cluj-Napoca în luna martie, la Cluj Arena.

Acțiunea pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân se vor face în perioada 6 – 31 martie 2023, pe esplanada stadionului Cluj Arena.

Testările se vor face cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc de luni până vineri, între orele 8.30 și 20.00.

Mamografiile vor fi făcute pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani.

Tot ce trebuie să faceți este o programare telefonică prealabilă la numărul 0758.621.395. Acestea pot fi făcute de luni și până vineri, între orele 8.30-16.00.

Programarea pentru testarea pentru cancer de col uterin se face la numărul de telefon 0215.277.598, de luni până vineri, între orele 9.00 – 18.00. 

Campania are ca obiectiv general creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce – screening, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân și se adresează femeilor cu vârsta între 50 și 69 de ani cu domiciliul/flotant în județul Cluj.

Acest proiect vizează depistarea precoce a cancerului de col uterin și, în acest fel, reducerea incidenței acestuia, respectiv reducerea mortalității specifice, pe termen mediu și lung, prin intervenții de screening organizat.

Se pot programa pentru testări gratuite Babeș Papanicolaou/HPV femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, din cele șase județe ale regiunii Nord-Vest, respectiv Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bihor și Bistrița-Năsăud.

Ambele programe de screening urmăresc informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Campania este derulată de Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

 

Comenteaza