Make LOVE, not WAR. Efectele sexului asupra organismului

Make LOVE, not WAR. Efectele sexului asupra organismului
Cercetătorii de la Universitatea din Quebec, Canada, au calcular câte calorii arde organismul în timpul unei partide de sex.

Oamenii de ştiinţă arată că sexul are asupra organismului un efect similar cu al sportului: acela de a predispune la scăderea în greutate. Datele studiului arată că bărbaţii ard până la 120 de calorii în timpul unei partide de sex care durează 30 de minute, în timp ce femeile consumă în timp ce fac sex până la 90 de calorii, în aceeaşi perioadă de timp.

Pentru a determina eficienţa sexului în curele de slăbire, specialiştii au comparat numărul de calorii pe care o personală le arde în timpul unei partide de amor cu numărul caloriilor consumate în timpul unui antrenament de sport.

Astfel, într-un minut un bărbat consumă 4.2 calorii în timp ce face sex, iar atunci când face sport numărul caloriilor consumate este de 9.2. De partea cealaltă, o femeie consumă într-un minut de sex 3.1 calorii, iar atunci când face sport numărul caloriilor consumat în 60 de secunde urcă până la 7.1.

Pentru a ajunge la această concluzie, un grup de 20 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, a făcut sex o dată pe săptămână şi, în paralel, au făcut un antrenament de exerciţii fizice care să dureze 30 de minute.

Rezultatele obţinute sugerează că activitatea sexuală este aproape la fel de eficientă ca exerciţiile fizice. Persoanele implicate în cercetare au declarat că le-a făcut mai multă plăcere să consume caloriile în timpul unei partide de sex decât în timpul antrenamentului.

Datele studiului au fost publicate în revista Public Library of Science.

 

Etichete
Comenteaza