News alert Județul Cluj a trecut de 4 la mie! Cât a ajuns incidența COVID în Cluj-Napoca

Județul Cluj a trecut de 4 la mie! Cât a ajuns incidența COVID în Cluj-Napoca

Incidența cazurilor de COVID-19 a înregistrat o nouă creștere în județ și în Cluj-Napoca.

Rata infectărilor la nivelul județului a urcat peste 4 la mie marți. Ieri era 3,44 -cea mai mare incidență din țară, astăzi a ajuns la 4,04, iar în județ au fost raportate 3.056 de cazuri active de boală, în ultimele 2 săptămâni.

De asemenea, incidența cazurilor de COVID-19 a trecut, luni, pragul de 5 la mie în Cluj-Napoca, iar marți a urcat la 5,85. Creșterea este una accelerată, numărul cazurilor active înregistrate fiind de 1.970, asta după în urmă cu o lună erau în jur de 600, cu o rată a infectărilor sub 2 la mie.

În prezent, cea mai mari incidență în județ este în comuna Ciurila - 16,86 la mie,  cu 30 de cazuri de infectare la mai puțin de 1.800 de locuitori.

Noi restricții în Cluj-Napoca și alte patru comune

Cluj-Napoca, precum și în comunele Câțcău, Râșca , Sânpaul și Săvădisla, unde rata infectărilor cu noul coronavirus a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, funcționează de astăzi în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că toate activitățile permise în contextul pandemiei, se derulează, în aceste localități, la capacitate de 30%, inclusiv restaurantele. Magazinele și localurile rămân deschise până la ora 22:00. De asemenea, în următoarele 14 zile, sălile de teatru, de cinema sau de concerte, dar și spațiile în care se vor desfășura activități sportive vor fi ocupate tot într-un procent de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane (detalii AICI).

Comenteaza