Breaking news Județul Cluj a ieșit din "zona roșie"/ Rata infectărilor la Cluj-Napoca, o nouă scădere

Județul Cluj a ieșit din "zona roșie"/ Rata infectărilor la Cluj-Napoca, o nouă scădere

Incidența cazurilor de COVID-19 în Cluj a scăzut joi sub pragul de 3 la mie, astfel că județul nu se mai află în zona roșie.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, raportat joi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj, este de 2,90. Miercuri, județul Cluj (3,01) era încă printre cele trei zone ale țării rămase peste pragul de 3 cazuri la mie - după București (3,12), la egalitate cu județul Ilfov. De asemenea, rata infectărilor cu noul coronavirus în Cluj-Napoca a coborât joi la 2,88 la mie.

Coeficientul a ajuns la 2,98, astfel că reședința de județ a trecut din scenariul roșu de funcționare, în cel galben - ceea ce înseamnă că sălile de teatru și de cinema pot fi parțial redeschise publicului (30% din capacitate), la fel și restaurantele și cafenele însă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, acestea putând funcționa în intervalul orar 06:00-22:00.

Iată restricțiile în vigoare în localitățile aflate în scenariul galben:

a) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
b) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.
c) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-22:00.
d) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-22:00;
e) Măsurile prevăzute la lit. c) și d) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
f) Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt
permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepția celor prevăzute la lit. e), cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;
g) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
h) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului; operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Comenteaza