Israelul renunţă abia acum la carantina obligatorie pentru pacienţii cu COVID

Israelul renunţă abia acum la carantina obligatorie pentru pacienţii cu COVID

După peste trei ani de plasare obligatorie în carantină a persoanelor depistate cu COVID-19, Israelul a decis să renunţe la această măsură, însă recomandă ca cei infectați să se autoizoleze.

Măsura va intra în vigoare marţi, punând astfel capăt unei obligativităţi de peste trei ani privind plasarea în carantină a cazurilor pozitive la COVID-19 după declanşarea pandemiei de coronavirus în februarie 2020.

Ministerul Sănătăţii din Israel le-a recomandat totuşi persoanelor infectate cu noul coronavirus să se plaseze singure în carantină la domiciliu, în pofida anulării acelei obligativităţi, şi să poarte o mască sanitară atunci când ies în afara locuinţelor, scrie Agerpres.

De asemenea, ministerul israelian a sfătuit populaţia să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, mai ales persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile.

De la începutul pandemiei, aproximativ 4,82 milioane de cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate în Israel, reprezentând aproximativ jumătate din populaţia ţării. În total, 12.509 de oameni au murit în Israel din cauza acestui virus. 

Comenteaza