Israelul ar putea renunța la pașapoartele COVID: Nu au nicio logică

Israelul ar putea renunța la pașapoartele COVID: Nu au nicio logică

Ministrul israelian al finanțelor, Avigdor Liberman, a declarat că ar trebui să se renunțe la măsura certificatului verde COVID, despre care afirmă că nu are "nicio logică medicală și epidemiologică".

Avigdor Liberman consideră că "nu există nicio logică medicală și epidemiologică în certificatul verde, așa cum concluzionează mulți experți". În mesajul postat pe Twitter, ministrul israelian a mai afirmat în legătură cu certificatul COVID că "este un prejudiciu direct adus economiei, funcționării cotidiene și, în plus, o contribuție semnificativă la panica în rândul publicului. Lucrez cu toate părțile implicate pentru a elimina certificatul verde și pentru a păstra o rutină normală pentru noi toți".

Măsura certificatului verde presupune că doar persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală sau cele testate în ziua anterioară – sau cu 72 de ore înainte, în anumite situații – au acces la diferite tipuri de activități sau, în unele cazuri, chiar la locul de muncă, a transmis The Jerusalem Post.

Odată cu răspândirea variantei Omicron, numărul persoanelor care s-au infectat sau reinfectat a crescut vertiginos.

Există, totuși, și oficiali care consideră că certificatul verde ar trebui păstrat, printre care și Nachman Ash, director general în Ministerul israelian al Sănătății. Cu toate acestea, aceștia au recunoscut că măsura va trebui reanalizată. 

O eliminare a certificatului COVID ar reprezenta o turnură semnificativă în strategia Israelului de combatere a pandemiei.

Anterior, Nachman Ash spunea că Israelul încă nu a atins vârful valului Omicron, lucru ce s-ar putea întâmpla în aproximativ o săptămână.

"Cu toate acesea, vedem de asemenea că numărul de spitalizări crește în continuare, dar creșterea încetinește", a mai spus Nachman Ash.

Comenteaza