Iohannis, apel către populație: „Respectați măsurile și aveți răbdare”

Iohannis, apel către populație: „Respectați măsurile și aveți răbdare”
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, vineri, pentru respectarea noului set de măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19, arătând că se aşteaptă ca acestea să aibă efecte în două-trei săptămâni.

„Vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite - îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puţin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave şi, evident, sperăm într-o reducere a mortalităţii.

Aceste lucruri sunt extrem, extrem de importante. Vă solicit tuturor: respectaţi noul set de măsuri. Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră a tuturor, pentru a da o şansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale", a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

El a susţinut că măsurile luate la mijlocul lunii octombrie au efect, înregistrându-se "o plafonare vizibilă" a numărului de infectări noi cu SARS-CoV-2.

„Avem de cam de două săptămâni şi ceva încoace o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună şi ne arată că măsurile au efect. Pe de altă parte, vedem că trebuie să avem răbdare şi trebuie să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut în urma setului din octombrie, nu în urma setului de acum de luni.

Trebuie, însă, să fim sinceri şi să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la terapie intensivă şi avem un număr mult prea mare de decese şi atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare luni", a afirmat Iohannis.

Comenteaza