Video Interviu cu medicul din Cluj care a demisionat, în aplauzele colegilor, acuzând neregulile: "Regret că m-am întors în țară"

Interviu cu medicul din Cluj care a demisionat, în aplauzele colegilor, acuzând neregulile: "Regret că m-am întors în țară"

Ultima zi a anului 2021 a fost și ultima zi petrecută de doctorul Lucian Fodor la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, unde a lucrat vreme de 15 ani și a fost șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă. În imaginile apărute pe internet, medicul este înconjurat de zeci de colegi și aplaudat, gest la care acesta răspunde, asemenea unui actor pe scenă, cu o plecăciune.

 

Unul dintre cel mai bine cotați chirurgi plasticieni și de reconstrucție din România, dr. Lucian Fodor a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca, și s-a specializat la trei dintre cele mai prestigioase universități de profil din lume: Universitatea de Medicină „Bruce Rappaport” din Haifa, Israel, Universitatea „Johns Hopkins” din Baltimore şi Universitatea California din San Francisco, SUA. 


Libertatea: Domnule doctor, cum v-ați simțit atunci când colegii v-au aplaudat, în ultima zi la spital? Lucian Fodor: A fost foarte impresionant. Am fost emoționat când am văzut că tot personalul plânge. Dar m-am bucurat, pentru că mi-am dat seama că toți țin la mine și au apreciat toată munca depusă. La sfârșit mă rugau să nu plec, dar le-am explicat că n-am găsit altă variantă, oricât am cântărit lucrurile. Și i-am rugat să trateze bine pacienții în continuare, să aibă grijă de ei așa cum au făcut-o până acum. 

De ce ați demisionat? – Mi-am spus că nu mai are rost să rămân, nu mai are rost să îndur o asemenea umilință. Eu nu mi-am dorit decât să fiu lăsat să-mi fac meseria, dar n-am de ce să accept jocuri de culise și lucruri făcute pe ascuns. Sunt dezamăgit și resemnat. A fost o parte importantă din viața mea, în care am pus mult suflet.

MAI MULTE AICI!

Comenteaza