Întârzieri peste întârzieri la livrarea vaccinurilor. Nici Moderna nu va putea onora comenzile la timp

Întârzieri peste întârzieri la livrarea vaccinurilor. Nici Moderna nu va putea onora comenzile la timp
| Foto: theguardian.com

Compania a anunțat Comisia Europeană că livrările din luna februarie vor fi întârziate și speră să revină la normal de luna viitoare.

Întârzierile livrărilor au încetinit campaniile de vaccinare anti-covid în toate statele membre și a stârnit critici din partea celor 27 de națiuni. Comisia Europeană a declarat că se așteaptă ca Moderna să compenseze deficitul de luna asta în martie.

Vivian Loonela, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: „Moderna este într-adevăr una dintre companiile cu care avem un contract, care a fost aprobat și lucrările sunt în desfășurare. În acest moment, ni s-a spus că există câteva întârzieri pentru livrări, livrările din februarie, dar este posibil să se rezolve în martie”

România urmează să mai primească de la Moderna aproape 350.000 de doze de vaccin până la sfârșitul lui martie. De la Pfizer, mai avem de primit mai mult de un milion de doze de vaccin din cele 2,5 milioane de doze care ne-au fost alocate, iar de la AstraZeneca aproape un milion șase sute de mii de doze de vaccin până la 31 martie, transmite alephnews.ro.

Citește și:  Pfizer nu se ține de plan! Întârzieri de milioane de doze din cele care trebuiau să ajungă în decembrie în UE

 

Comenteaza