INSP: 81,5% din cazurile COVID-19, la persoane nevaccinate

INSP: 81,5% din cazurile COVID-19, la persoane nevaccinate

Un procent de 81,5 din cazurile de COVID-19 confirmate în săptămâna 26 iulie - 1 august au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

"În săptămâna 26 iulie - 1 august 2021, 50.3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Ilfov şi Timiş. 81.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate", a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării, citând raportul INSP.

De asemenea, 71.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamţ, Bacău, Călăraşi, Satu Mare şi Botoşani. Dintre decese, 85.7% au fost la persoane nevaccinate, iar 14,3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. 
 
Conform raportului, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. În plus, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociata.
 
"Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea", a subliniat CNCAV.

Etichete
Comenteaza