Video ŞOCANT! La Urologie în Cluj-Napoca pacienţii sunt internaţi în podul care nu are autorizaţie de securitate la incendiu

ŞOCANT! La Urologie în Cluj-Napoca pacienţii sunt internaţi în podul care nu are autorizaţie de securitate la incendiu

În anul 2021 la Cluj-Napoca, zeci de pacienţi în aşteptarea operaţiei sunt internaţi într-un pod. "Cum a ajuns Clujul, un oraș bogat cu buget de 350.000.000 euro în 2020, să aibă un spital cu spații medicale în pod?"

Această situaţie stupefiantă se regăseşte la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. În podul clădirii se află 65 de paturi în care sunt spitalizați pacienţii în aşteptarea intervenţiei chirurgicale. Acest pod apare în acte ca spaţiu neamenajat, fără autorizaţie de construcţie şi de securitate la incendiu. Situaţia datează din anul 2000 şi s-a cronicizat. Blocul oprator şi secţia ATI cu 10 paturi se află la etajul 3, în zona "legală" a instituţiei.

Cazul de la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca a fost sesizat şi de parlamentarul Emanuel Ungureanu. Într-o postare pe Facebook, acesta a arătat că Institutul a fost verificat de ISU care a descoperit probleme iar podul în care s-au făcut amenajări medicale nu are, în continuare, autorizație de construcție.

În plus, căile de evacuare sunt puține și neconforme iar în cazul unui incendiu personalul nu ar avea pe unde să evacueze pacienții rapid.

Podul sub care sunt internaţi pacienţii are structură din lem care se deteriorează iar apa se infiltrează şi produce igrasia vizibilă în imaginile postate de parlamentarul USR. În aceste condiţii, care pot genera oricând un dezastru, soluţia ar fi construcţia unui nou spital, spun responsabilii instituţiei.

"Institutul a fost verificat de ISU care a descoperit probleme și o parte dintre ele au fost rezolvate, dar podul tot nu are autorizație de construcție. Căile de evacuare sunt puține și neconforme. În caz de incendiu personalul nu ar avea pe unde să evacueze pacienții rapid. Acoperișul are structura din lemn, lemnul putrezește și apa se infiltrează oricât s-ar vărui", scrie Ungureanu. 

"3500 de bolnavi au fost îngrijiți în acest pod în anul 2019! Cum a ajuns Clujul, oraș bogat cu buget de 350.000.000 euro în 2020, să aibă un spital cu spații medicale în pod?", se întreabă Ungureanu. Acesta mai scrie că CJ Cluj a promis un nou centru de transplant pe care speră să îl construiască cât mai curând.

Comenteaza