Incidența în Cluj-Napoca, tot mai aproape de ZERO. Câte îmbolnăviri s-au înregistrat în ultimele două săptămâni

Incidența în Cluj-Napoca, tot mai aproape de ZERO. Câte îmbolnăviri s-au înregistrat în ultimele două săptămâni

Incidența infectărilor cu noul coronavirus continuă să scadă la Cluj-Napoca, dar și în județ, unde doar în câteva localități s-au mai înregistrat cazuri de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Incidența infectărilor cu noul coronavirus continuă să scadă în județ, unde în zeci de localități nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni. Media infectărilor cumulate la 14 zile și raportate la 1.000 de locuitori a coborât joi la 0,08 la mie, iar în 57 din cele 81 de UAT-uri din Cluj au incidența zero.

În prezent, nicio localitate din județ nu se mai află în zona roșie, iar o rată a infectărilor peste pragul de 1 la mie se mai înregistrează în doar două comune - Geaca (1,35) și Săndulești (1,36).

Până în prezent, doar două dintre orașele Clujului, municipiul Gherla și Huedin au incidența zero, însă sunt tot mai  aproape de această țintă și municipiile Turda și Câmpia Turzii, ambele cu o rată a infectărilor de 0,04 la mie, dar și municipiul Cluj-Napoca, unde rata infectărilor a coborât la 0,07 la mie, cu doar 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni. Conform datelor DSP Cluj, în perioada 7 - 20 iunie, la nivelul întregului județ s-au înregistrat 63 de cazuri de COVID-19.

 

Comenteaza