Începe vaccinarea cu serul AstraZeneca la Cluj

Începe vaccinarea cu serul AstraZeneca la Cluj

De luni, 15 februarie, va debuta în județul Cluj vaccinarea populației cu serul anticoronavirus de la producătorul AstraZeneca, recomandat persoanelor între 18 și 55 de ani.

În acest sens au fost deschise 180 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, potrivit Rador. Programarea pentru imunizarea cu acest vaccin a început de miercuri, 10 februarie, și vizează persoanele care fac parte din etapa a doua, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii din domenii considerate esențiale.

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, de 81.000 de doze, a ajuns în țară duminica trecută și a fost distribuită către centrele regionale din Cluj, Craiova Iași, Timișoara. România ar urma să primească luna aceasta și în martie 1,3 milioane de doze de la AstraZeneca - Oxford.

Este al treilea tip de vaccin care se folosește la noi, după cele de la producătorii internaționali Pfizer și Moderna (ambii din SUA). AstraZeneca este o companie farmaceutică anglo-suedeză cu 66.000 de angajați, ale cărei produse acoperă o gamă largă de afecțiuni: cardiace, vasculare, respiratorii, neurologice.

Comenteaza