Update Incendiu la secția ATI a unui spital din Constanța. Mai mulți morți/ A fost activat planul roșu de intervenție

Incendiu la secția ATI a unui spital din Constanța. Mai mulți morți/ A fost activat planul roșu de intervenție

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. 

UPDATE 2: Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că incendiul a fost lichidat. Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

Misiunea este în continuare în dinamică. La faţa locului acţionează zeci de autospeciale din cadrul ISU Constanţa, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Galaţi. În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei a fost instalat un spital mobil pentru triajul pacienţilor. 

UPDATE 1: Autoritățile anunță oficial că 9 pacienți au murit în incendiu.

"Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La ora 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs", au precizat reprezentanții IGSU.

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat şefului DSU, Raed Arafat, să meargă la Constanţa pentru a gestiona operaţiunile desfăşurate în urma incendiului.

"Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi continuă să ţină legătura cu reprezentanţii MAI, Ministerul Sănătăţii şi cei ai Prefecturii Constanţa. În acest moment, este activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului pentru a se asigura ca operaţiunile de acolo se desfăşoară fără probleme", a informat Guvernul.

________________________________

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" a fost solicitat să intervină în municipiul Constanţa la Spitalul de Boli Infecţioase. A fost activat planul roşu. Pacienţii sunt evacuați. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Opt oameni ar fi murit în timpul incendiului, potrivit unor surse Digi24.

Totodată, 113 oameni au fost evacuați. Până în prezent, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități spitalicești.

Un oficial din Ministerul Sănătății a confirmat că sunt persoane decedate, el adăugând că numărul va fi comunicat într-o conferință de presă. 

Toate cele zece paturi de la Secţia de Terapie Intensivă erau ocupate, potrivit autorităţile. La Spitalul de Boli Infecţioase sunt internaţi 118 pacienţi.

Comenteaza