Încă un vaccin anti-COVID așteaptă să fie aprobat în Europa

Încă un vaccin anti-COVID așteaptă să fie aprobat în Europa

Acest vaccin cu doză unică ar putea fi al patrulea aprobat în Uniunea Europeană, dacă va primi undă verde de la Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Johnson & Johnson a solicitat autorizarea vaccinului său împotriva Covid-19 în Uniunea Europeană, a anunţat marţi Agenţia Europeană pentru Medicamente, precizând că o decizie este aşteptată în luna martie, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.
 
„EMA a primit o cerere de autorizare pentru un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International NV,” a declarat Agenţia Europeană a Medicamentului.
 
Experţii europeni "ar putea emite un aviz la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare," potrivit EMA. Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus unei evaluări continue de către EMA de la 1 decembrie.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, unde a fost detectată una dintre noile mutaţii ale coronavirusului. De asemenea, vaccinul ar avea o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii.

Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele produse de Pfizer/BioNTech, de Moderna și de AstraZeneca. 
 

Comenteaza