Încă un deces în urma exploziei de la Crevedia. A murit unul dintre cei doi pacienți internați în Germania

Încă un deces în urma exploziei de la Crevedia. A murit unul dintre cei doi pacienți internați în Germania

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce încă un pacient cu arsuri a decedat.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, care se afla internat la un spital din Lübeck, Germania, după ce suferise arsuri pe o suprafață a corpului de aproximativ 40 %.

În clinicile din străinătate se mai află patru pacienți răniți în explozie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, pacientul transferat la Milano şi ulterior într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în domeniu, cu arsuri pe peste 90% din suprafaţa corpului este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic şi necesită suport vasopresor intensiv.

Un pacient transferat la Lubeck (Germania) este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. Potrivit sursei citate, acesta va fi transferat în cursul zilei de astăzi într-o unitate medicală din România.

Alţi doi răniţi în exploziile de la Crevedia se află internaţi în spitale din străinătate:

  •  un pacient transferat la Bruxelles cu suprafaţă corporală arsă mai mult de 15% respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă şi este monitorizat intensiv continuu;
  •  un alt pacient transferat la Milano cu suprafaţă corporală arsă peste 45% respiră spontan, stabil hemodinamic, iar evoluţia clinică este favorabilă şi este monitorizat intensiv continuu.

În urma exploziei din 26 august de la stația GPL din Crevedia, 6 oameni au murit și 56 au fost răniti grav, mulți dintre ei pompieri.

Comenteaza