Încă trei cazuri cu West Nile în România/ Zonele cu cele mai multe infectări

Încă trei cazuri cu West Nile în România/ Zonele cu cele mai multe infectări

Trei persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Numărul total al cazurilor confirmate cu virusul West Nile a ajuns la 47, de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, pe 6 iunie. De asemenea, s-au înregistrat 5 decese: unul în judeţul Constanţa şi câte două în judeţul Brăila şi în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de infectare au fost confirmate în Bucureşti, unde au fost depistate cu virusul 23 de persoane. Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (4), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (2), Ilfov (4), Iaşi (3), Olt (1), Sibiu (1).

Opt cazuri de infecţie cu virus West Nile au avut dublă expunere - trei cazuri atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Constanţa, două cazuri atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov şi câte un caz atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Braşov, în Bucureşti şi judeţul Ialomiţa şi, respectiv, în judeţele Ilfov şi Ialomiţa.

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Comenteaza