IBUPROFENUL NATURAL: fructele pereche ce previn ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ şi TULBURĂRILE de MEMORIE şi stopează GUTA

IBUPROFENUL NATURAL: fructele pereche ce previn ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ şi TULBURĂRILE de MEMORIE şi stopează GUTA
Deosebit de aromate şi delicioase, aceste fructe care apar pe tarabe la sfârşitul primăverii-începutul verii sunt extrem de bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fiind un aliat de încredere al sănătăţii.

Cultivate de mii de ani, cireşele sunt răspândite pe o mare parte din globul pământesc, din Europa până în nordul Africii şi vestul munţilor Himalaya. De-a lungul timpului şi-au câştigat reputaţia de a fi nişte fructe minune, pe cât de mici pe atât de sănătoase.

Sunt foarte sărace în calorii, un bol de cireşe având doar 87 de calorii, dar sunt bogate în fitonutrienți, vitamina A, betacaroten, vitaminele din complexul B, vitamina C, acid folic, niacină, riboflavină, fier, magneziu şi potasiu. 

Atenuează durerile musculare

Sucul de cireşe are efecte analgezice în cazul durerilor musculare ce apar după un efort fizic susţinut. Astfel, consumul acestor gustoase fructe este recomandat după orice antrenament. 

Previn îmbătrânirea prematură

Cireşele sunt bogate în doi flavonoizi importanţi, izoqueritrina şi queritrina, ce ajută la eliminarea efectelor negative provocate de stres asupra celulelor şi implicit la prevenirea îmbătrânirii premature.

Îmbunătăţesc calitatea somnului

Sursă naturală de melatonină, hormonul care scade temperatura corporală şi induce starea de somnolenţă propice odihnei de calitate, cireşele ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului.

Previn cancerul

Cireşele sunt bogate în betacaroten, vitamina C, antocianine şi quercitină, antioxidanţi cu rol protector în cazul declasării cancerului, atunci când interacţionează. Unele studii sugerează că cianidina, un compus organic furnizat de cireşe, inhibă formarea şi extinderea celulelor canceroase. Cu cât sunt mai coapte, deci mai închise la culoare, cu atât sunt mai eficiente.

Atenuează simptomele gutei

Potrivit unor cercetări ştinţifice, cireşele reduc cu 15% acidul uric, fiind eficiente în atenuarea simptomelor gutei, o formă de artrită cauzată de o cantitate excedentară de acid uric în fluxul sanguin.

Previn tulburările de memorie

Supranumite "hrana creierului", cireşele sunt eficiente în prevenirea tulburărilor de memorie, contribuind la menţinerea sănătăţii sistemului nervos.

Favorizează pierderea în greutate

Cercetătorii unei universităţi americane au supus cobaii de laborator unei diete bogate în grasimi, suplimentatî cu un număr egal de calorii din cireşe şi unul din carbohidraţi. Chiar dacă şoarecii au ingerat acelaşi aport caloric, cei care au mâncat cireşe au depus mai puţină grăsime corporală. Acest fapt s-ar datora antocianinelelor conţinute de cireşe, care activează o moleculă cu rol stimulator în procesul de ardere a grăsimilor şi de reducere a ţesutului adipos.

Reglează tensiunea arterială

Cireşele sunt bDatroită conţinutului ridicat de potasiu, cireşele scad tensiunea arterială şi echilibrează nivelul de lichide din corp, contracarând efectele negative ale sodiului.

Ibuprofen natural

Ajutând la reducerea inflamaţiilor în corp, antocianina şi bioflavonoizii din cireşe tratează eficient migrenele, având un efect similar cu aspirina sau ibuprofenul.

Comenteaza