Desert de sezon. Cum faci cea mai pufoasă prăjitură cu cireșe

Desert de sezon. Cum faci cea mai pufoasă prăjitură cu cireșe

Prăjitura cu cireșe sau vișine, la alegere, este ușor de preparat și poate fi desertul perfect pentru o zi de vară.

Fie că alegi cireșele, fie că optezi pentru vișine, această prăjitură este alegerea perfectă: este ușor de preparat, iar rezultatul te va încânta, mai ales că nu vei avea de stat prea mult prin bucătărie...

Uite de ce ai nevoie

  • 6 ouă
  • 400 g zahăr
  • 300 g făină
  • 50 ml ulei
  • 600 g cireșe/vișine fără sâmburi
  • zeama de la o lamâie și jumătate coajă de la o jumătate de lămâie
  • un praf de copt
  • zahăr praf

Cum se face

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga uleiul si coaja de lamâie si se bat bine cu mixerul. Separat, albusurile se bat spuma, dupa care zaharul ramas se adauga treptat si se amesteca în continuare  pâna se obtine o bezea tare. Se amesteca continutul de galbenusuri cu bezeaua obtinuta.

Între timp praful de copt se amesteca cu faina si se adauga peste aluat, amestecând de jos în sus. Aluatul se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt si se presara ciresele/visinele peste tot prin tava si se baga în cuptorul încins în prealabil la 180 grade pâna se rumeneste. La final se face testul cu scobitoarea, se presara putin zahar praf si se serveste rece.

Comenteaza