Guvernul dă bani pentru un spital din Cluj

Guvernul dă bani pentru un spital din Cluj

Ministrul Sănătăţii, sorina Pintea, a declarat, joi, că, în acest an, Guvernul va aloca bani pentru echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în unităţi sanitare din ţară, o parte urmând să ajungă la Cluj.

"Anul acesta vom investi masiv în unităţile sanitare, astfel încât să creăm condiţiile necesare pentru ca medicii să poată oferi pacienţilor un act medical de calitate. Investiţiile vor fi făcute în lucrări de construcţie, extindere şi reamenajare necesare în unele spitale, precum şi în echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în spitalele din ţară - atât în cele din subordinea MS, cât şi în cele din subordinea autorităţilor locale. Asta înseamnă că investiţiile se vor face în spitalele clinice de urgenţă, dar şi în spitalele mici, municipale, orăşeneşti, care trebuie să asigure suportul necesar spitalelor mari şi să rezolve cazurile care ţin de competenţa lor", a declarat Pintea într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a mai spus că "în acest an va fi finalizat buncărul pentru radioterapie al Institutului Oncologic Cluj, în valoare de 1,1 milioane euro".

De asemenea, ministrul a anunţat că vor fi achiziţionate echipamente "complete" de radioterapie pentru spitalele din Târgu Mureş, Timişoara, Institutul Oncologic Regional Iaşi şi Institutul Oncologic Cluj-Napoca.

Pintea a mai precizat că, anul acesta, Institutului Oncologic din Cluj i-au fost alocaţi 7 milioane de lei pentru construcţia unei noi clădiri pentru secţia de Hematologie. 

 

 

 

Comenteaza