Gripa mai face o victimă la Cluj. Numărul deceselor a ajuns la 69

Gripa mai face o victimă la Cluj. Numărul deceselor a ajuns la 69

Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul total al deceselor provocate de virusul gripa ridicându-se astfel la 69. Este vorba despre o femeie de 76 de ani, din județul Cluj.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat, joi, încă un deces din cauza virusului gripal, o femeie de 76 de ani, care nu era vaccinată antigripal. Acest ultim deces ridică astfel numărul morților din cauza gripei la 69. Femeia din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip B, suferea şi de alte probleme de sănătate.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134.922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului trecut.

Comenteaza