Gheorghiță, răbufnire după ce Parlamentul a blocat certificatul COVID: "Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică"

Gheorghiță, răbufnire după ce Parlamentul a blocat certificatul COVID: "Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică"

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță a reacționat la blocajul din Parlament privind dezbaterea pe marginea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, marți, în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Victoria, cum comentează faptul că solicitarea USR de dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind certificatul verde a fost respinsă în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

"Dacă s-a respins urgentarea, eu înţeleg că nu avem o urgenţă epidemiologică şi cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înţeleg ca om şi ca coordonator al campaniei de vaccinare. (...) Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice, încât, pe de o parte, să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivelul populaţiei, dar în egală măsură să stimuleze rata de vaccinare, pentru că dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri - cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reuşim să creştem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeaşi populaţie receptivă şi susceptibilă la îmbolnăvire în perioada lunilor viitoare, deci situaţia nu se va schimba. Cu cât vom accelera rata de vaccinare, cu atât mai mult îi protejăm pe cei vulnerabili, pe cei care se infectează şi ajung la spital cu forme grave în terapie intensivă şi care îţi pierd viaţa", a spus Valeriu Gheorghiţă.

USR a transmis marți că reprezentanţii PNL, PSD şi AUR au respins, în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, solicitarea USR de dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, în instituțiile publice și în clădirile de birouri.

Comenteaza